13-09-16 Πρόσκληση του ΙΕΠ προς εκπαιδευτικούς για το μητρώο επιμορφωτών Θρησκευτικών

13 09 16 epimorfosi

 

13-09-16  Πρόσκληση του ΙΕΠ προς εκπαιδευτικούς για το μητρώο επιμορφωτών Θρησκευτικών

 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Ν.Π.Ι.Δ., το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να δημιουργήσει «ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ» με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΣ) στα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σύμφωνα με τις ανάγκες του εν λόγω έργου και με τα οριζόμενα στην παρούσα Πρόσκληση,

 

Προσκαλεί

 

επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως εξειδικεύονται στη σχετική πρόσκληση, οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ειδικό μητρώο επιμορφωτών για τα νέα ΠΣ στα Θρησκευτικά Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων η εφαρμογή θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2016-17, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Στόχος της δημιουργίας του μητρώου είναι η στελέχωση του έργου της επιμόρφωσης, η οποία θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2016-17 και έχει ως σκοπό την επιμορφωτική προετοιμασία και υποστήριξη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και των Θεολόγων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για την εφαρμογή των νέων Π.Σ. στα Θρησκευτικά.

 

Για τις ανάγκες της παρούσας πρόσκλησης θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί πλήρως και προσηκόντως για το Μητρώο «ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ», μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 24:00 μ.μ.

 

1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (το pdf συνημμένο κείμενο)

 

2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (το word κείμενο)

 

3. ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας