Συμμετοχή των Διευθύνσεων Π.Ε. & Δ.Ε. Φθιώτιδας σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Συμμετοχή των Διευθύνσεων Π.Ε. & Δ.Ε. Φθιώτιδας σε δράσεις αλληλεγγύης προς
τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
ΣΧΕΤ. :Το υπ’ Αριθ. Πρωτ. 35582/Δ2/01-03-2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη για τους πρόσφυγες»

Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, κατανοώντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν καθημερινά οι πρόσφυγες και τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για την επιβίωσή τους, απευθύνουν έκκληση στις σχολικές κοινότητες των Διευθύνσεών μας και την τοπική κοινωνία, μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, να συμβάλουν έμπρακτα στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας δείχνοντας αλληλεγγύη, ανθρωπιά και διάθεση προσφοράς.
Στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης καλούνται οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως αναγράφονται στο συνημμένο πίνακα.
Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν προτείνεται να τοποθετηθούν και να συσκευαστούν σε χαρτοκιβώτια όπου και θα αναγράφεται τι περιέχουν. Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωσή τους, κάθε σχολική μονάδα να επικοινωνεί με τους φορείς του συνημμένου πίνακα για την παραλαβή και προώθηση/διανομή των ειδών στους πρόσφυγες.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Φθιώτιδας

Σπύρος Α. Πιλιτζίδης

Οι φορείς για την παραλαβή