Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας

MET: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών και εφεξής αποκαλούμενο Διοργανωτής, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίαςμε Θέμα: «Τηλε-επικοινωνώ»

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να συγκεντρωθεί φωτογραφικό υλικό εξαιρετικής ποιότητας που τεκμηριώνει τις τηλεπικοινωνίες του χθες και του σήμερα και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο φωτογραφικό αρχείο για τις τηλεπικοινωνίες.

 

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό

Το Μουσείο Επιστήμων κ Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών (ΜΕΤ) διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό, με τίτλο «Τηλε-επικοινωνώ». Σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι κάτω των 18, η αίτηση υπογράφεται και από τον κηδεμόνα.

  1. Στο διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος όσοι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδος το επιθυμούν. Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να λάβουν μέρος ομαδικές συμμετοχές. Εξαιρούνται από το Διαγωνισμό ο Διευθυντής και το προσωπικό του ΜΕΤ και οι Α’ βαθμού συγγενείς τους, οι φοιτητές που υλοποιούν πρακτική άσκηση στο ΜΕΤ και οι Α’ βαθμού συγγενείς τους. Επίσης εξαιρούνται τα μέλη των Επιτροπών αξιολόγησης και οι Α’ βαθμού συγγενείς τους.
  2. Η διάρκεια του διαγωνισμού καθορίζεται από την ημέρα προκύρηξης του Διαγωνισμού έως τις 8 Απριλίου 2016.
  3. Για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί πλήρως η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
  4. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

α) Παίδων -μαθητών Δημοτικού

β) Εφήβων – μαθητών Γυμνάσιου, Λυκείου

γ) Ενηλίκων (για φοιτητές, εκπαιδευτικούς και κάθε ενήλικο που επιθυμεί να λάβει μέρος)

  1. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει στην αντίστοιχη κατηγορία του διαγωνισμού με 3 το πολύ φωτογραφίες.
  2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν με:

• email: [email protected](link sends e-mail)  για συμμετοχή στην κατηγορία παίδων
[email protected](link sends e-mail)  για συμμετοχή στην κατηγορία εφήβων
[email protected](link sends e-mail)  για συμμετοχή στην κατηγορία ενηλίκων

Το αργότερο μέχρι τις 8 Απριλίου 2016, 12πμ και

• το ταχυδρομείο σε εκτυπωμένη μορφή σε διαστάσεις 20Χ30 εκ., με πλαίσιο 1εκ. γύρω-γύρω, με σφραγίδα ταχυδρομείου το αργότερο μέχρι τις 8 Απριλίου 2016.

  1. Η λήψη των φωτογραφιών μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή, ψηφιακή ή αναλογική. Οι φωτογραφίες δύνανται να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.
  2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αναγράφουν τίτλο. Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται από πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία λήψεως, την ημερομηνία λήψεως, το είδος της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε και μια παράγραφο με παρατηρήσεις (δεν είναι υποχρεωτική). Επίσης η ημερομηνία λήψεως θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στα χρονικά όρια του διαγωνισμού.
  3. Οι φωτογραφίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να προσβάλουν τα χρηστά ήθη, να είναι ανήθικες, προσβλητικές, ούτε να προσβάλουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Σε τέτοια περίπτωση ο Διοργανωτής επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ακυρώνει και να διαγράφει τη συμμετοχή του διαγωνιζομένου χωρίς έγγραφη αιτιολόγηση.
  4. Οι υποψηφιότητες θα κριθούν από επιτροπή διαφορετική για κάθε κατηγορία, η οποία θα αποφασίσει ποιοι θα είναι νικητές. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Επιτροπών θα ανακοινωθούν έως τις 18 Μαϊου 2016. Βραβεία θα λάβουν οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής .
  5. Η απόφαση της Επιτροπής είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη, ενώ ουδείς διαγωνιζόμενος έχει δυνατότητα να προσβάλει την απόφαση αυτής.
  6. Με την κατάθεση κάθε συμμετοχής ο κάθε διαγωνιζόμενος παραιτείται από οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση η οποία θα προέκυπτε από χρήση της/των φωτογραφίας-φιών του από τον Διοργανωτή. Δίνει επίσης την έγκριση στον ανωτέρω να δημοσιεύσει τη φωτογραφία και το όνομά του όπου και με όποιο τρόπο θεωρεί σκόπιμο.
  7. Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στη σελίδα facebook του Μουσείου, στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και στον τύπο. Οι ίδιοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς και με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση την οποία έχουν δηλώσει γραπτώς στην αίτηση συμμετοχής.
  8. Τα βραβεία θα δοθούν στους νικητές σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων 2016 και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τίτλο «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις 19.00.
  9. Την ίδια μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίες με τα έργα που θα επιλεγούν στις 3 πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίας.
  10. Όλα τα έργα του Διαγωνισμού θα εκτεθούν σε χώρο της Πάτρας από τέλος Ιουνίου-τέλος Σεπεμβρίου 2016.
  11. Τα δώρα είναι προσωπικά και αμεταβίβαστα ενώ δεν μπορούν να ανταλλαγούν με μετρητά ή να αντικατασταθούν με οτιδήποτε άλλο.
  12. Ο Διοργανωτής επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος του να μεταβάλλει τους όρους του διαγωνισμού, τη διάρκεια ή ακόμη και να τον ανακαλέσει και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες με οποιαδήποτε τρόπο κρίνει ως πρόσφορο ή ακόμη και να αντικαταστήσει τα έπαθλα αντικαθιστώντας τα με άλλα.
  13. Οποιαδήποτε αίτηση συμμετοχής πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας θεωρείται αυτοδικαίως άκυρη, όπως επίσης άκυρη θεωρείται οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληροί όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις.
  14. Ο διοργανωτής δηλώνει ότι θα τηρήσει αρχείο των ονομάτων των συμμετεχόντων στα γραφεία του ΜΕΤ και δε θα δοθούν σε οιονδήποτε τρίτο.
  15. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνιστά ανεπιφύλακτη και πλήρη αποδοχή των όρων συμμετοχής στο σύνολό τους.
  16. Απαγορεύεται η τροποποίηση ή αίτηση τροποποίησης των όρων του διαγωνισμού με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση που ο Διοργανωτής διαπιστώσει ότι διαγωνιζόμενος αναδείχθηκε νικητής έχοντας παραβιάσει κάποιον/ους από τους ανωτέρω όρους έχει δικαίωμα να ακυρώσει τη συμμετοχή επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω των ηλεκτρονικών διεύθυνσεων

stmuseum @ upatras.gr ή stmuseuminfo@ upatras.gr
ή στα τηλέφωνα 2610 969973/2, 2610 996732.

Αίτηση Συμμετοχής