Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο MENTOR – Mentoring between teachers in secondary and high schools.

Θέμα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+  με τίτλο  MENTOR –  Mentoring between teachers in secondary and high schools.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+  με τίτλο  MENTOR –  Mentoring between teachers in secondary and high schools,  διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις του Προγράμματος.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του 5ου Λυκείου Λαμίας και ώρα 11:30.

Θα εστιάσουμε στο Peer Mentoring – στη σχέση συνεργασίας ανάμεσα σε έναν έμπειρο και έναν νεότερο εκπαιδευτικό που εργάζονται στην ίδια σχολική μονάδα,  έχοντας ως  μοναδικό σκοπό την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επίτευξη καλύτερων εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.

Με αφορμή το πρόγραμμα, θα έχουμε επίτιμους καλεσμένους την κ. Λαζαρίδου Αγγελική επίκουρη καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον κ. Κουτούζη Εμμανουήλ, Αναπληρωτή καθηγητή Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και την κ. Αθανασούλα – Ρέππα Αναστασία: τ. καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στην ΑΣΠΑΙΤΕ και ΣΕΠ/ ΕΑΠ.

Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στη σύμπραξη είναι:

KCZIA, Ιδιωτικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας – Κρακοβία, Πολωνία

INVESLAN, Ιδιωτικό ερευνητικό Κέντρο – Μπιλμπάο, Ισπανία

ISCTEIUL, Κρατικό Πανεπιστήμιο – Λισαβόνα, Πορτογαλία

ULB di SIBIU, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο  – Ρουμανία

KUTAHYA MEM, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Τουρκία

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση, εδώ:  http://goo.gl/zeSqZI

Ομιλητές:

Λαζαρίδου Αγγελική: Παρακολούθηση διδασκαλίας: η αρχή μιας μεντορικής σχέσης μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Κουτούζης Εμμανουήλ : Ο θεσμός του μέντορα στην Ελλάδα.

Αθανασούλα – Ρέππα: Απόψεις νεοδιόριστων διδασκαλισσών για τη μεντορική σχέση.

Πολυξένη Παπαγιαννοπούλου: Παρουσίαση του Προγράμματος, στόχοι.

Δήμος Ιωάννης: Αποτίμηση πορείας του πρώτου  χρόνου της ευρωπαϊκής σύμπραξης – Οκτώβριος 2014 έως Σεπτέμβριος 2015 – δράσεις.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο  Διευθυντής

Σπύρος Α. Πιλιτζίδης