Ημερίδα Διδακτικής του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Θέμα:   «Προς τους/τις καθηγητές/τριες ΠΕ07: Πρόσκληση στην 3η Ημερίδα Διδακτικής του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., 6.6.2015»

 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Κυρίες και Κύριοι,

το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά η «Ημερίδα Διδακτικής της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας», η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως μία ημέρα συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών από «καλές πρακτικές» για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της Γερμανικής, καθώς και σύνδεσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εκπαιδευτική πράξη.

Η απήχηση που είχαν η 1η και η 2η Ημερίδα Διδακτικής τα προηγούμενα δύο έτη ήταν μεγάλη, καθώς η συμμετοχή σε κάθε Ημερίδα ανήλθε σε πάνω από 300 εκπαιδευτικούς και φοιτητές/τριες και είχε μεγάλη επιτυχία, όπως καταγράφηκε στην αξιολόγηση των δύο Ημερίδων από τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., το οποίο συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς ΠΕ07 και με πάρα πολλά Σχολεία από το 1999 στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών του Τμήματος, διοργανώνει – ετούτη τη χρονιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης – την

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ

με θέμα:

«Δρώντας στην ξένη γλώσσα» / „Handeln in der Fremdsprache“

με προσκεκλημένους ομιλητές

τον επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος, Prof. Dr. Dr. h.c. Konrad Ehlich (Berlin)

και την Prof. Dr. Antonie Hornung (Modena/Italia),

το Σάββατο 06.06.2015, ώρα 10.00-16.00

στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.Δ.Ε.Α., 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απλή δήλωση συμμετοχής στο: http://daf-praktikum.del.auth.gr/index.php/3h-hmerida-didaktikis-dilosi και όπως κάθε χρόνο, οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Το  πρόγραμμα της Ημερίδας και ο χάρτης πρόσβασης στο κτίριο του ΚΕ.Δ.Ε.Α. (προσεχώς και η αφίσα) βρίσκονται στο: http://daf-praktikum.del.auth.gr/index.php/ekdhloseis/3h-hmerida-didaktikis-2015

Απευθυνόμαστε σε σας με τη θερμή παράκληση να διαβιβάσετε την πρόσκλησή μας και το επισυναπτόμενο Πρόγραμμα της Ημερίδας προς όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς σας, ώστε μέσω αυτών να ενημερωθούν τα Σχολείακαι οι εκπαιδευτικοί της Γερμανικής (ΠΕ07).

Καθώς οι μισές ανακοινώσεις (από τις 13.10-16.00 η ώρα, βλ. συνημμένο πρόγραμμα) είναι στην ελληνική γλώσσα, μπορείτε – αν το κρίνετε σκόπιμο – να ενημερώσετε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών.

Θα χαρούμε πολύ αν ανταποκριθείτε στο αίτημά μας!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας:

  • Ευαγγελία Καραγιαννίδου, επίκ. καθηγήτρια, επιστημονικά υπεύθυνη της Π.Α. του Τμήματος: τηλ. 2310 99 75 52, [email protected]
  • Γραμματεία Γραφείου Πρακτικής Άσκησης: τηλ. 2310 99 75 44, καθημερινά 10.00 – 12.00, [email protected]
  • Οργανωτική επιτροπή της Ημερίδας: [email protected]

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για όλες τις ενέργειές σας και θα χαρούμε πολύ αν μας στείλετε σύντομα μία θετική απάντηση!

Με εκτίμηση,

εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής,

η επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος

 

Ευαγγελία Καραγιαννίδου

επίκ. καθηγήτρια της Διδακτικής