Αλλαγές στο νέο σύστημα επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης

Δύο αλλαγές στο νέο σύστημα επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή.
Κατόπιν αυτών, αυξάνεται από δύο σε τρεις ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες μπορεί να υποβάλει ο εκπαιδευτικός υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή.

Από τις τρεις σχολικές μονάδες, η μία θα πρέπει να είναι αυτή όπου είτε κατέχουν οργανική θέση, είτε υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οκτώ ώρες την εβδομάδα. Η δεύτερη σχολική μονάδα θα πρέπει να είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ (αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια) που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία και η τρίτη επιλογή δεν υπόκειται σε κανέναν πρόσθετο περιορισμό, δηλαδή μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη μοριοδότηση τίτλων σπουδών. Αποφασίστηκε ότι το διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με 4 μονάδες και το μεταπτυχιακό, είτε μονοετούς είτε διετούς διάρκειας, μοριοδοτείται με 2,5 μονάδες αντί 3 μονάδων όπως ήταν η αρχική εισήγηση.